Kapcsolat
Kapcsolat

Szobafestő, mázolás, tapétázás

Jó szobafestő rendelkezik anyagismerettel és nagyfokú rutinnal. Így biztosítható: költséghatékony, de tartós is lesz a szobafestés, mázolás, tapétázás.

Csapatunk Budapesten és vonzáskörzetében végez munkákat, azonban nem ritka, hogy vidéken és külföldön is dolgozunk. Cégünk komplett lakásfelújításokkal foglalkozik, természetesen a festés, mázolás tapétázás minden területén is megbízható partnerei vagyunk megrendelőinknek.

Mi tudjuk: otthonunk, munkahelyünk légkörét, mindennapi közérzetünket nagymértékben befolyásolja az adott helyiség, használati tárgy vagy éppen a bútor színe és mintázata, éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra: Önnek a lehető legtöbb tudást átadhassuk a színek tudományával kapcsolatban. Előtte azonban ismerkedjünk meg a száraz tényekkel.

 

SZOBAFESTÉS

Beltéri festés kapcsán a szobafestőnkre a következő területeken számíthat: diszperziós festés, mészfestés, enyves festés, alkidgyanta festés és latex festés. Kültéri festés esetében az alábbi megoldásokat tudjuk nyújtani: mészfestés, műanyag alapú diszperziós festés, akrilgyanta anyagú festés, üvegszálas akrilfestés, szilikon festés, szilikongyanta festés, szilikátos festés, ásványi festés, kvarcplasztik festés és homlokzatépítő festés.

 

TAPÉTÁZÁS

Lakótereink, munkahelyünk hangulatának és stílusának elsődleges meghatározója lehet - a festés mellett - a tapéta, mely közismert módszer falaink színezésére, burkolására és esztétikusabbá tételére. Nagyon esztétikus megoldás a tapéta de tekintettel arra, hogy sokszor költségesebb lehet, mint egy egyszerű festés, nagyon körültekintően kell eljárnunk. Miután eltávolítottuk a régi tapétát, az esetleges hézagokat a falon ki kell pótolni, majd az egész felületet glettelni szükséges, hogy a később felvitt tapéta hosszú időn keresztül tartós és szép maradhasson. A felrakáshoz válasszunk megfelelő ragasztót, melyekből széles kínálat áll rendelkezésünkre. Van olyan ragasztó melyet érdemes 24 órával előbb bekeverni. Mérjük le pontosan a falat, vágjuk le a tapéta csíkokat, mintás tapéta esetében számozzuk be a levágott csíkokat, a ragasztózásnál figyeljünk, hogy a mintás fele ne legyen ragasztós. Hagyjuk pihenni az anyagot 5-10 percig. Mindig fentről lefelé haladjunk és használjunk bordűrt. Érdemes 10-15 fok körüli hőmérsékleten végezni a tapétázást és száradáskor kerüljük a huzatot. Folytathatnánk még a tippek-trükkök sorát órákon át, hiszen ez szobafestő, mázolás, tapétázás szakma, melyet nem elég megtanulni, hosszú idő gyakorlata teszi a szakembert „varázslóvá”.

 

MÁZOLÁS

A mázolás többféle alapterületre és alapanyagra készülhet. Általában fa, fém és falfelületek felületápolására, díszítésére használjuk. Nyílászárók, épületszerkezetek valamint épületgépészeti eszközök esetében szokás mázolást alkalmazni. Megfelelő minőségű mázolást, csak megfelelően előkészített felületeken szabad végezni. A megfelelő ez esetben száraz, kifogástalanul sima felületet jelent. Abban az esetben, ha a lakatos vagy az asztalos nem végzett tökéletes munkát, akkor a mázoló sem képes tökéletes munkát produkálni. Egy kézben tartott lakásfelújítás esetében kisebb a hibaszázalék. Csőmázolás, fűtőtestmázolás, kültéri fémszerkezetek mázolása, lakkozás és pácolás, mindre van megoldása a BLOXX-nak.