Kapcsolat
Kapcsolat

Gipszkartonozás

A gipszkarton masszív, vízálló, tűzgátló és talán ami a mai világban az egyik legfontosabb: környezetbarát!

A gipszkarton rendszerek az épületek belső tereiben válaszfalak és közvetlenül falra ragasztott vagy vázra szerelt falburkolatok, tetőtéri- és egyéb mennyezetburkolatok, valamint függesztett álmennyezetek építésére alkalmas szerkezetek.

 

Mikor a BLOXX lakásfelújítást végez, akkor az egyik legjobb barátja a gipszkarton. Gipszkarton, gipszkartonozás: a felújítás, lakás átépítés során is nélkülözhetetlen anyag, világszerte is ez a legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Az elmúlt évszázadokban csak a felhasználási területei és felhasználói köre bővült.

+ A gipsz olyan természetes anyag, amely építésbiológiailag kifogástalan, illat-semleges, nem mérgező és környezetbarát. A belőle készült lemezek meleg tapintásúak, jó komfortérzetet biztosítanak.
+ Sok kis pórusa szükség esetén felveszi a nedvességet, túl száraz levegőnél visszapárologtatja a helyiségbe, biztosítva a kellemes klímát.
+ A gipsz nem éghető anyag.

 

GIPSZKARTONOZÁS, ELŐNYÖK

 • Nincs száradási idő és kevés az építési törmelék. Tiszta munka.
 • Könnyen formálható anyag.
 • Kisebb szállítási és rakodási költség, mert a kis súly és térfogat miatt igen jelentős költségmegtakarítást eredményez.
 • Speciális csavarokkal és technikával szinte korlátlanul terhelhető csak úgy mint a hagyományos vakolat.
 • Költség és időtakarékos megoldás a hagyományos technológiákhoz képest.
 • Könnyű a szerkezete, ezért nem okoz plusz terhelést az épületnek.
 • Kártevőkkel szemben védett, hiszen gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg.
 • A gipsz hőre nem táguló anyag, tehát ellentétben a hagyományos vakolattal, repedésmentes.

 

GIPSZKARTONOZÁS, ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

 • Válaszfalak, térelválasztó szerkezetek, alkalmazásuk itt a legelterjedtebb.
 • Falazott és monolit falszerkezetek szárazvakolata.
 • Gipszkarton álmennyezetek készítése.
 • Tetőtéri borítások.
 • Szárazpadlók és üreges padlók készítése.
 • Tűzvédelmi borítások készítése.

 

GIPSZKARTONOZÁS, HATÁROK NÉLKÜL

Gipszkartonozás: feltehetően nem sok olyan lakás tulajdonos van, aki maradéktalanul meg van elégedve az otthonának elrendezésével, beosztásával. A főfalakat nem, viszont a válaszfalakat kimozdíthatjuk a helyéről. Ekkor jön el a gipszkarton ideje. Vegyünk alapul egy hétköznapi helyzetet, mikor egy rosszul kialakított helyiséget szeretnénk ketté osztani. A hozzávaló anyagok gipszkarton sínek, csavarok, egyéb kötőelemek, kőzetgyapot szigetelőtáblák és természetesen a gipszkarton lapok. A válaszfalhoz csak egy megfelelően kialakított, s szilárdan a határoló falakhoz erősített fémváz kell, amelyre két oldalról felerősíthetjük a gipszkarton burkolólapokat, amelyek egyben mindjárt a vakolatot is "magukban foglalják".

 

Már az ókori Egyiptomban is használtak gipsz alapú építőanyagokat, mégis a gipszkarton viszonylag újszerű anyag mivel XIX. század végén találták fel Amerikában. De napjainkban közkedvelt és elengedhetetlen építőanyag, mely előkelő helyet vívott ki a különféle építészeti technológiák versenyében. Tökéletes, gyors és látványos építőanyag. Magyarországon is az egyik legkedveltebb belsőépítészeti "megoldásforma" a gipszkarton-polcrendszer vagy az álmennyezetbe rejtett világítás. Nem beszélve a válaszfalrendszerekről, melyeket elismert szállodák is méltán használnak.

Az elmúlt években olyan szinten fejlődött a Gipszkartonozás technológia, hogy szinte bármilyen formát ki lehet hozni ebből a nagyszerű anyagból. Gipszkartonozás munkának ma már csak a kreativitás szabhat határt a végeredménynek.

 

A BLOXX, a sokéves tapasztalatának köszönhetően a fent ismertetett szakmunkát a többi szükséges részmunkával, munkafázissal együtt képes kivitelezni. Amikor lakásfelújításon gondolkozik az ember az a legfontosabb, hogy megfelelően legyen megtervezve a teljes lakásfelújítás folyamata, és hogy az adott feladaton a megfelelő szakember dolgozzon. Ez az, amiben számíthat ránk.