Kapcsolat
Kapcsolat

Fürdőszoba felújítás

Közel száz fürdőszoba felújítással a hátunk mögött, pontosan tudjuk mi szükséges ahhoz, hogy a lakás egyik legfontosabb része, ne csak szép és funkcionális legyen, de tartós és energiatakarékos is.

Segítségünkkel elkerülheti a későbbi bosszúságot és elégedetlenséget. Közreműködésünkkel a fürdőszoba felújítás mind funkcionálisan, kényelmileg és esztétikailag is az elvárásainak megfelelő színvonalat fogja nyújtani.

 

FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS, NE A GOMBHOZ VARJUK A KABÁTOT

Először is készítsünk egy méretarányos rajzot a megálmodott fürdőszoba alapterületéről. Elengedhetetlen lépés, hiszen ekkor kell megtervezni a felújítás lépéseit valamint a fürdőszoba kényelmi és funkcionális elvárásait, valamint az optimális helykihasználást. A pontos méretek hiányában el se induljunk kiválasztani, ill. megvásárolni leendő fürdőkádunkat, zuhanykabinunkat, wc berendezésünket, bidénket, mosdónkat, radiátorunkat, törölköző szárítónkat, bútorainkat, esetleg bojlerünket. Ennek hiányában történő vásárlás már a kezdeti stádiumban megpecsételheti a fürdőszoba felújítás munkálatainak eredményét. Tehát akár lakásfelújítás, akár fürdőszoba felújítás, kezdjük mindig a folyamatot így: TERVEZÉS

Ebben a szakaszban kell eldönteni, a wc-t azonos helységbe szeretnénk-e elhelyezni a fürdővel, szeretnénk-e fürdőkádat, jakuzzit, zuhanykabint (esetleg épített zuhanykabint). Figyelembe véve a család szokásait, szükséges-e dupla mosdó kialakítása, a mosógép elhelyezése szükségszerű-e a fürdőszobában. Ezek az alapvető kérdések mielőtt bármit is kiválasztanánk, megvásárolnánk.

Ha végeztünk a szaniterek, esetleg keringető rendszer, vagy bojler elhelyezésével, a méretek alapján most már bátran kiválaszthatjuk a megálmodott stílus szerint a megfelelő minőségű berendezéseket, figyelembe véve a vizesblokk csatorna- és vízkiállásaink pozícióit. A fürdőszoba kihívásokkal teli helyiség. Esetenként a gépészeti kiállások nem pont oda esnek, ahová az új szanitereinket szeretnénk elhelyezni. Ebben az esetben a fürdőszoba felújítás során vegyük igénybe szakember segítségét.

Egy jól kiválasztott fürdőkád, egy dizájnos csaptelep, a megfelelően megtervezett világítás különlegessé teszi a megújult fürdőszobát, ezért minden összetevő kiválasztása esetén fontos: beszerzéskor egészében lássuk át projektünket. Ehhez manapság már elég jó segítséget nyújtanak a különböző szoftverek, 3D tervező programok. Használatukkal megtekinthetjük a fürdőszoba felújítás tervezett végeredményét, így elkerülhető egy igen költséges csalódás.

 

FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS, ESZTÉTIKUS ÉS IDŐTÁLLÓ BURKOLÁS

A burkolatok, fuga, szigetelő- és kötőanyagok kiválasztásánál feltétlenül konzultáljunk szakemberrel, így a fürdőszoba felújítás nem csak 1-2 évre fog szólni. A burkolat stílusa és a kialakított dizájn épp oly lényeges, mint a minőség. A későbbi penészesedés, a burkolatok leválása, szétrepedése, a be- és leázással együtt járó bosszankodás és plusz költségek elkerülése érdekében fontos a megfelelő anyagok használata.

A burkolás esztétikai megtervezésekor ügyeljünk a harmóniára, használjuk bátran a színpszichológia iránymutatásait, hiszen a fürdőben töltött idő maximálisan hozzájárul a testi, lelki felfrissüléshez egyaránt. Egyre többen látják és érzik át pozitív hatásait, mely egész napunkra kivetítve kiegyensúlyozottságot, derűt biztosít, így eredményesebbé téve mindennapjainkat.

A modern burkolatok lehetővé teszik számunkra az egyedi kialakítás mellett, a fürdőszoba felújítás gyönyörködtető legyen a szemnek és a léleknek egyaránt. A burkolatok kiválasztásánál ne csak a szemünkre hagyatkozzunk, hanem érintsük is meg. Tegyük rá a kezünket is és így döntsük el, ami szemünknek gyönyörködtető, megfelelő-e lelkünknek is.

A fürdőszoba felújítás során lényeges kérdés a burkoló lapok mérete. Nem kell félni a szélsőségektől. Felújítás során bátran használjuk a mozaikot vagy nagyobbacska helyiségben nagyobb méretű lapokat, melyek még magasabb esztétikai élményt biztosítanak a fürdőszoba esetében.

Ha kiválasztottuk a megfelelő burkolatokat, számítsuk ki, milyen mennyiséget kell megvásárolnunk. A számításnál minden esetben kalkulálni kell a vágások és selejt miatt ráhagyást. A burkolóanyagok vásárlásánál már az inkább több legyen, mint kevesebb elvet kell kövessük. Az esetlegesen felhasználatlan, még eredeti csomagolásban és állapotban lévő burkolóanyagokat a szakáruházak blokk, számla ellenében visszavásárolják.

 

FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS, TISZTASÁG ÉS ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Alakítsunk ki épített polcokat, melyek könnyen tisztán tarthatóak. A megfelelő helyeken, a szükséges és praktikus kialakítással elkerülhetjük a különböző fém és műanyag polcok utólagos felszerelését, a használatukkal, rövid élettartamukkal és tisztán tartásukkal járó bosszúságokat.

Amennyiben lehetőség van rá, építsünk ki padlóösszefolyót. Megéri. Ezzel sok későbbi munkát kerülhetünk el, sőt, biztonságtechnikai okokból is fontos szerepet tölt be, hiszen megóvja saját, és környezetünk értékeit egy váratlan eseménytől. Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a jól megtervezett fürdőszoba felújítás sok későbbi megbánástól szabadít meg minket.

Bizonyára mindannyian tudjuk, a párás, változó hőmérsékletű helységek a penész melegágyát képezik, melynek egészségkárosító hatása mellett érzelmileg is negatív impulzusok érnek bennünket. Ne hagyjuk, hogy a fürdőszoba felújítás végeztével akár hónapokon belül megjelenjenek a penészfoltok, ezért gondoljunk a páraelszívásra, melyet a helység jellegétől és a lehetőségektől függően alakítsuk ki. Ha szükséges csövezzük be, ill. szereljünk fel motoros elszívást, melynek működtetése a villanykapcsolóra kötve praktikusan megoldható. A felvitt festékbe keverjünk penész gátlót.

A téli hónapokban lényeges sarokpont a jó hőérzet kialakítása. Praktikus megoldás a ma már széles termékskálából választható törölközőszárítós radiátor, melynek tervezésekor a kialakítás energetikai ellátásával kapcsolatban a szakemberek tudják megadni számunkra a szükséges alternatívákat.

Következő lépés a világítás megtervezése, mellyel elsősorban az optimális fényviszonyok elérése a cél. Törekedjünk rá, hogy spot- és LED világítással váltsuk ki a hagyományos fényforrásokat, mellyel többek közt az energiafogyasztást tudjuk nagymértékben csökkenteni. A gipszkartonozás során kialakított dobozok elrejtik a világítás szerelvényeit és változatos dizájnt biztosítanak, mindemellett a spot lámpák barátságos melegséget nyújtanak, csakúgy, mint pl. a fürdőkád környezetébe beépített fehér vagy színes fényű LED szalagok. A felújítás végéhez érve, amikor felkapcsoljuk az elkészült remekmű világítását, mintegy pompaként öltözteti még harmonikusabbá azt az életteret, melyet egyébként is testi és lelki kényeztetésünkért alkottunk.

A fürdőszoba felújítás kifejezetten fontos része annak az egésznek amilyennek megálmodta otthona hangulatát!

 

Fürdőszoba felújítás a BLOXX szakértelmével

A fürdőszoba felújítás szakmailag komplex része a teljes lakásfelújításnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tapasztalat, hozzáértő szakemberekkel vágjunk bele. A BLOXX ez esetben is maximális odafigyelést és segítséget szeretne nyújtani megrendelőinek.

Miért minket válasszon fürdőszoba felújítás esetén?

  • Közel 100 fürdőszoba felújítással a hátunk mögött, találkoztunk már minden fajta kihívással.
  • Mindenre kiterjedő precíz tervezéssel kezdünk.
  • Minden szükséges szakterületet mesterembereinkkel képviselünk.
  • Ismerjük a legjobb anyagokat és beszerzési forrásokat.
  • Tartós minőséget és esztétikus megvalósítást nyújtunk, hogy a fürdőszoba felújítás igazán megérje.
  • Kreatív és funkcionális ötletekkel segítünk.
  • Energiatakarékos megoldásokkal kíméljük a környezetünket és persze a pénztárcánkat.