Kapcsolat
Kapcsolat

Lakásfelújítás – Milyen színek illenek a lakásodba?

Lakásfestés előtt állsz? Tudd meg, milyen színek illenek a jegyedhez!

Ha lakásfelújítás vagy festés előtt állsz, biztosan te is sokat gondolkodsz azon, milyen színeket válassz a lakás dekorálására. Nem könnyű ugyanis olyan árnyalatokat találni, amelyek jól mutatnak egymással, nem rikítóak, de nem is unalmasak, és nem is unod meg őket néhány héten belül.

Akár hiszel az asztrológiában, akár nem, érdemes lehet elgondolkodni azokon a színösszeállításokon, melyeket csillagjegyedhez társítanak a horoszkópkészítők. Még az is lehet, hogy megtetszik egy ötlet.

 

A Tűz jegyei: Kos, Oroszlán, Nyilas

A Tűz jegyekhez tartozók akkor érzik igazán jól magukat, ha otthonukat a vörös, a bíbor, a skarlát, a borostyán, a narancsvörös, esetleg ezeknek a színeknek a kékes árnyalata, az indigó, a gesztenyebarna vagy az ibolya uralja.

Mivel ezek a színek nagyon intenzívek, olyan helyiségekben, ahol pihenésre, kikapcsolódásra vágysz, érdemes a föld jegy színeivel tompítani a vibrálást. A tűz levegő nélkül lassan kialszik, vagyis ha azt szeretnéd, hogy az erős, életteli színek hosszú távon is pezsdítően hassanak arra, aki a szobában tartózkodik, kombináld őket a levegő színeivel, a Vízszíneit azonban - leszámítva a már fent említett kékes árnyalatokat - nem szerencsés egy Tűz jegy uralta otthonban alkalmazni.

 

A Föld jegyei: Bika, Szűz, Bak

Ha valamelyik Föld jegy szülötte vagy, különös kapcsolat fűz a szépséghez és a színekhez. Jól fogod érezni magad egy természetes, pasztellszínű otthonban, legyen az barna, zöld vagy sárga, de akár halványkék vagy finom rózsaszín is.

A föld mély, tónusos színei, a sötétbarna, a sötétszürke vagy a fekete is otthonos hangulatot teremtenek a Föld jegyekhez tartozóknak.

A Föld színei saját árnyalataikat leszámítva a Víz jegyek színeivel párosíthatóak a legjobban. Víz nélkül a föld száraz és meddő lenne, a megnyugtató, pasztellszínűotthonba inspirációt hoznak a tengeri kagylók és tarka halak visszafogott, mégis életteli színei. Jó választás lehet a tengerzöld vagy az akvamarin, az ezüst és a mályva is.

 

A Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A Levegő jegyek leginkább az ég színeivel állnak kapcsolatban. Ide tartozik természetesen az acél-, a türkiz- vagy a sötétkék, de a halványzöld, a rózsaszínnarancsos árnyalatai, a Nap színei és az éjszakai ég feketéje is.

A Levegő jegyek racionális gondolkodásmódja és időnként hűvös érzelmi reakcióik felélénkíthetőek más elemek színeinek segítségével. A Levegő jegyűek elegáns, de visszafogott otthona megpezsdíthető a Tűz színeivel, hiszen annak melege segíti a levegő keringését. A Föld és a Víz színei azonban nem ajánlottak, a mélyebb földszíneket a Levegő jegyűek hosszú távon unalmasnak és értéktelennek találják.

 

A Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A Víz jegyekhez főleg a tenger színei kapcsolhatóak: a zöld számtalan árnyalata, a kagylók, halak és tengeri növények vörös vagy barna színei, a halványlila, a mályva vagy az akvamarin, de a kék bizonyos árnyalatai, a habok fehérje és a háborgó óceán ezüstös vagy füstös színei is harmonikus otthont teremtenek a Víz jegyek szülöttei számára.

A Víz elem jól kombinálható a Földdel, és bár árnyalatai nyilván harmonizálnak a Levegő színeivel is, egy Víz-Levegő összeállítású otthon zavaróan fényes és levegős lehet, amit a sokkal hajlékonyabb, érzékenyebb és elvonultabb Víz jegyűek nem fognak élvezni.

forrás: http://www.femina.hu/otthon/a_bikanak_pasztell_az_oroszlannak_vervoros