Kapcsolat
Kapcsolat

Ajtó, ablak, nyílászáró

Ajtócsere, ablakcsere esetén nem csak esztétikusabb nyílászárókat kap, de energiát, végső soron pénzt takaríthat meg.

Amikor az ember teljes lakásfelújításra adja a fejét: át kell gondolni, hogy mi legyen a nyílászárókkal. Manapság, az energia árak miatt kiemelten fontos kérdés, hogy a lakhelyünk szigetelését megoldjuk. Ennek az egyik leghatékonyabb megoldása a nyílászárók cseréje, de legalább is azok felújítása.

 

ABLAKCSERE, FALBONTÁS NÉLKÜL

Falbontás nélkül? Igen! Európa más országaiban is egyre elterjedtebb megoldásnak számít, mert gyors, tiszta ebből fakadóan hatékony. Több gyár kimondottan erre a célra gyárt profilt, úgynevezett renovációs tokot.

Ne féljen, hogy napokig fog tartani a nyílászáró cseréje, sőt, ki sem kell költözködnie. A belső tapéta nem sérül az épület homlokzata, pedig nem változik semmit, ezért szükségtelen engedélyeztetni.

Természetesen, ha szükséges, akkor lehetőség van rá, hogy fokozott hő- és hangszigetelő üveget építsünk be. Éppen ezért jelentős energia megtakarítás érhető el.

 

ABLAKCSERE, TOKOS ABLAKCSERE

Tokos csere esetén a régi ablakkeretet kibontjuk, eltávolítjuk. A megtisztított ablaknyílásba behelyezzük az új ablakot, majd csavarokkal rögzítjük a falba. A keletkezett réseket kitöltjük egy kis PUR habbal. Belülre széles műanyagkönyöklő, kívülre alumínium vízvető kerül. Ellentétben a falbontás nélküli ablakcserével, ebben az esetben szükség van a fal, illetve a festés helyreállítására.

 

ABLAKCSERE, PANELLAKÁS

A régi tervezésnek és építésnek köszönhetően (’60-’70-es évek) a legtöbb panellakásban elkerülhetetlen a falbontás, mikor ablakot vagy ajtót cserélünk. A legtöbb esetben eltávolítjuk a régi tokot is, majd megtisztítjuk a beton peremét. Csak ezután illesztjük a helyére az új nyílászárót. PUR habbal és sziloplaszt-tal tömítjük.

 

ABLAKCSERE, BLOXX MEGOLDÁSOK

  • Mert, mindig minőségi profilokkal dolgozunk, biztosítva, hogy hosszú időn keresztül spórolhassanak önnek a nyílászárói.
  • Mert a minőség mellett az anyagi szempontokat is figyelembe vesszük, így vagyunk képesek rá, hogy a leghatékonyabb megoldásokat javasoljuk.
  • Mert bármilyen méretű nyílászárót képesek vagyunk határidőre legyártatni és beépíteni.
  • Mert, nem csak az árra és minőségre de még az esztétikai szempontokat is szem előtt tartjuk.
  • Mert az általunk beépített nyílászárók, ÉME és ISO minősítéssel rendelkeznek, mely garancia a minőségre és megbízhatóságra.
  • Mert gyorsan és tisztán dolgozunk, így nem okozunk nagy kényelmetlenséget.

Az ablak és ajtó mint építőelem már régóta szolgálja lakóépületeink és egyéb közösségi épületeink kényelmét, komfortosságát. Az ablaknyílások funkciója régen sem volt más: fényt bocsátottak a lakás belsejébe, míg az ajtók a bejárhatóságot biztosították. A kezdetek során használt, tömör fából készült nyílászárók nagy hátránya volt, hogy csak nyitott állapotban bocsátottak be fényt a belső térbe. Aztán próbálkoztak apró, résszerű nyílásokkal, többnyire az épület tetőszerkezetében kialakítva, majd jött a vékony papirusszal bevont ablakszárny. Az igazi áttörést az üvegkészítés felfedezése, majd a síküveg gyártás technológiai fejlődése hozta.

A fém nyílászárók technológiai fejlődése mára már szinte a tökéletesig jutott, mégis a műanyag az, ami sikertörténetet könyvelhet el magának. A XX. század küszöbén Fritz Klatte megkapta a polivinilklorid, röviden PVC szabadalmi jogát, és ezzel megindult a PVC máig töretlen sikertörténete. Emberi léptékkel szinte korlátlan időjárás-állósággal bír, jól alakítható, gyorsan és egyszerűen megmunkálható.