Kapcsolat
Kapcsolat

3D tervezés

A 3D tervezés, 3D látványtervezés legnagyobb előnye, hogy a különböző átalakítási ötletit kipróbálhatja, megnézheti a végeredményt, anélkül, hogy a felújítási vagy átalakítási munka ténylegesen elkezdődne.

Rengeteg ötlete van, de nem tudja, hogyan nézne ki a valóságban? Adott színvilág hogyan illene össze? Hogy a kinézett asztal, bútor, dekorációs elem mennyire illik a már meglévő tervek közé? Szeretné átalakítani a lakást, melyet otthonának tart, hogy kényelmesebb, praktikusabb esetleg otthonosabb legyen? Mielőtt nagy lakásfelújításba kezdene, szeretne biztosra menni? Ezekre a kérdésekre mind megoldást kínál a 3D tervezés.

A mi tapasztalatinkkal és partnereink számítógépes ismereteivel valamint 3D tervező programok segítségével fotó realisztikus képet kaphat álmai otthonáról vagy új irodájáról, esetleg üzlethelyiségéről.

Szakértőink segítségével már a tervezési fázisban is biztos lehet, hogy tökéletes végeredményt fog kapni és látni. Mindenki szeretné egyből látni megálmodott terveit, otthonának vagy irodájának új kialakítását, mert nincs annál bosszantóbb, mint utólag rádöbbeni, hogy nem is így képeztük el a végeredményt. A 3D tervezés segítségével még a kivitelezést megelőzően fotó realisztikus képet kaphat terveiről. Sőt. Olyan 3 dimenziós videót is tudunk készíteni, ahol a teljes lakás, iroda, üzlethelyiség virtuálisan bejárható.

A tervei alapján egy méretarányos modell készíthető melyeken tetszőlegesen változtathatóak a terek kialakításai, a színek, fények, anyagok valamint a felhasznált anyagok (textúrák) hatásai. A 3D tervezés bútorok, kiegészítő elemek, egyéb termékek bemutatására is kiválóan alkalmas.

 

3D TERVEZÉS - A LÁTVÁNYTERV KÉSZÍTÉS LÉPÉSEI

  • Az első lépésben a megrendelővel történő pontos egyeztetés során derül ki számunkra, hogy mi az elképzelés; az adott lakás vagy éppen bútor milyen méretekkel rendelkezik, a megrendelő milyen anyagokban gondolkozik, milyen színvilágot álmodott meg terveihez.
  • A második lépésben történik meg az elképzelés méretarányos 3D modelljének megalkotása, a papírra vetett öltetekből ekkor térhatású vázat kapunk.
  • Ezt követően jönnek a fénybeállítások és textúra beállítások.
  • Ez után pár technológiai lépére van szükség, hogy a megrendelő igényei szerint feldíszített 3D modellről akár több szögből is felvételt készítsünk.

A 3D tervezés nem csak a helyes döntések meghozásában és elképzelések megvalósításában segít, de ugyanakkor költségkímélő megoldás lehet, és sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket. Érdemes látványtervet készíteni minden nagyobb munka esetében.